Positieve Gezondheid

Positieve Gezondheid is de uitwerking in 6 dimensies van de nieuwe definitie van gezondheid. Met die bredere benadering draag je bij aan het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Én om zo veel mogelijk eigen regie te voeren. Klik hier voor de (nieuwe) definitie van gezondheid.

                          

Hoe werkt het?

1.       Mensen kunnen met het Spinnenweb in kaart brengen hoe zij zelf hun gezondheid ervaren. Voel je je bijvoorbeeld tevreden, gelukkig of juist eenzaam? Lukt het je om de dagelijkse dingen te doen, zoals het huishouden? Beleef je nog plezier aan hobby’s of bezigheden? Klik hier om naar het spinnenweb te gaan en zelf de test te doen.

                               

2.       Ik kan als coach met die uitkomsten een heel ander gesprek voeren met mijn cliënt. Wat is voor de cliënt echt belangrijk? Wat zou hij willen veranderen?

3.       Zo kan ik, samen met de cliënt, bedenken wie (of wat) in de omgeving kan helpen om de situatie te verbeteren. De verschillende mogelijkheden maak ik voor de cliënt zichtbaar en vindbaar.

Meer informatie en inspiratie over Positieve Gezondheid vindt je op de websites:           www.iph.nl                                                                            www.limburgpositiefgezond.nl