Aanbevelingen

Ik heb de begeleiding als zeer positief ervaren. De methodiek van Repairing Balance is heel herkenbaar en makkelijk te begrijpen. De persoonlijke begeleiding van Jan is heel intuĂŻtief. Hij doet veel vanuit zijn gevoel. Dit werkt prettig en voelt heel vertrouwd. Jan luistert heel goed, kan tussen de regels doorlezen en daardoor dingen in je verhaal horen die jezelf nog niet doorhad. Dat is een fantastische gave. Ik ben dankbaar dat ik Jan op mijn pad op weg naar innerlijke balans ben tegen gekomen.

Dennis, zorgprofessional

============================================

Er komt een moment in ieders leven, denk ik, waarbij je er zelf even niet meer uit komt. Ik was mij wel altijd bewust van mezelf, maar tot op zekere hoogte. En dan heb je stap 1 gezet. Stap 2 betekende voor mij naar Jan gaan. Ik kende hem niet echt maar als ik met hem sprak kwam hij rustig, geduldig over met een goed gevoel voor het beroemde luisterende oor. We gingen samen aan de slag en dankzij dat oor, zijn begrip, zijn objectiviteit en zijn methode ben ik goed van start kunnen gaan! We zijn nu 5 maanden verder en ik zit weer op het goede spoor! Ik voel me prettiger in mijn vel en heb een hoop veranderingen kunnen toepassen op een heel fijne manier. Ik denk dat ik zonder Jan kan nu maar eigenlijk wil ik hem nog niet helemaal missen. 🙂

Monica, pedagogisch medewerker

============================================

Onrust en onbalans, iets waar ik ruim een jaar geleden behoorlijk mee worstelde. Op zoek naar hulp kwam ik via via bij Jan terecht. Bij Jan kreeg ik een luisterend oor, hele goede tips en veel handvaten. Ondanks dat de sessies soms heel confronterend waren, waren ze wel leerzaam en doeltreffend. Terug naar de basis en zo weer rust en balans in je leven terug vinden. Van de oude Dion naar de nieuwe Dion die weer zichzelf durft te zijn, niet bang is voor beren op de weg en weer de uitdagingen durft aan te gaan. Jan bedankt!!

Dion, verkoopmedewerker

==============================================

Dankzij het Repairing Balance traject dat ik bij Jan heb doorlopen, weet ik Ă©indelijk wie ik zelf ben en wat ik zelf wil. Ik stoeide al jaren met mezelf, ik deed vaak dingen in het belang van anderen maar vergat daarbij mezelf. Denk hierbij aan werk, woningen, relaties etc. Er was bij mij niet zo zeer sprake van een burn out maar het neigde meer richting bore-out. Ik zag gelukkig zelf dat het een terugkerend patroon was maar ik wist niet hoe ik het patroon kon doorbreken, ook al deed ik zo mijn best. Ik viel steeds terug in mijn eigen patronen en strategieĂ«n, want uiteindelijk waren die veilig voor me. Maar toch wilde ik dit patroon doorbreken. Ik ben gaan onderzoeken bij wie ik deze hulpvraag wilde neerleggen. Wat ik zeker wist was dat ik dit niet bij een “grijze sokken psycholoog wilde doen”. Jan kende ik al een hele tijd maar niet in zijn rol als coach. Echter, zijn functie als coach intrigeerde me en ik heb besloten om bij Jan aan te kloppen, ik had uiteindelijk niets te verliezen. En wat ben ik blij dat ik deze stap gezet heb!!! Doordat ikzelf dacht dat ik wel wist wat er aan de hand was maar niet wist hoe ik het patroon kon doorbreken, was ik heel nieuwsgierig en vooral ongeduldig. De insteek die ik had was “niet lang zeuren maar doorpakken”. Door het proces bij Jan goed en consequent te doorlopen werd mijn pijnpunt heel snel duidelijk. Dit was enorm confronterend maar wat ben ik dankbaar dat hij me dit heeft laten voelen. Hierdoor kon ik voelen waar het mis ging. Ik ben toen heel bewust met het pijnpunt aan de slag gegaan en al vrij snel kon ik mijn innerlijk weer in balans brengen. Ik weet nu de strategieĂ«n en patronen waar ik al jaren in vastliep, te doorbreken. Ik durf eindelijk voor mezelf op te komen en durf keuzes te maken die voor mij belangrijk zijn. Ik heb het idee dat ik nu eindelijk weet wie ik ben, wat ik belangrijk vind en wat ik wil. Al het anderen is minder belangrijk, ik laat me niet meer leiden door wat anderen willen maar maak duidelijk keuzes voor mezelf.
Jan, heel veel dank voor je hulp. Ik ben je eeuwig dankbaar.

Manuela, secretaresse.

============================================

Na onvermijdelijk te zijn vastgelopen en in een burn-out terecht te zijn gekomen, had ik het Geluk dat ik Jan al een aantal jaren kende. De stap om bij hem aan te kloppen met een hulpvraag maakte dat misschien juist wel weer moeilijker. Maar ik ben blij dat te hebben gedaan. De methode van ‘Repairing Balance’ heeft mij weer precies op het juiste spoor gezet. Hoewel ik al vaker om hulp heb durven vragen in andere periodes van mijn leven en ik dacht al een heel goed beeld van mezelf te hebben, heeft Jan door zijn persoonlijke, oprechte en duidelijke aanpak mij in zijn methode de laatste ‘sleutel’ gegeven om echt door te kunnen pakken met mijn leven. Dat was absoluut een moeizaam proces dat zeker niet van de ene op de andere dag gebeurde. Maar ‘Repairing Balance’ zorgde wel voor duidelijkheid en houvast. Ik leerde nog meer mijn eigen patronen en strategieĂ«n kennen en te doorgronden. Een soms erg pijnlijk proces maar door de vertrouwensbasis die Jan weet te scheppen voelde ik de veiligheid om ook samen met hem en die pijn aan de slag te gaan.
Repairing Balance heeft weer gezorgd voor de balans in mijn denken, in mijn voelen en in mijn gedragingen. Ruimte voor mezelf. Een balans in mijn leven die er voor gezorgd heeft dat ik nu op een punt ben dat ik weer echt de kracht voel om mijn leven de vorm te gaan geven die echt bij mij past en die ik verdien.

Roger Lataster, creative manager and comedian

============================================

“Wat ik vooral heel prettig vond/ vind  is de gestructureerde aanpak. Een soort cursus-pakket waarin ik  telkens een stapje verder ging in inzicht krijgen in wat er aan de hand  is. In hoe ik op zaken reageer(de), wat dat met mij doet/deed etc. En dat inzicht werkt(e) helend!”

“In heel veel situaties betrap ik mezelf nog op oude strategieĂ«n… Soms trap ik nog in oude valkuilen… maar ik herken het nu vaak meteen en dat geeft mij ook de kans om bewust mijn reactie te kiezen”.

“Het concrete materiaal heeft mij geholpen. MĂ©Ă©r dan de praatsessies bij de psycholoog  waarvan ik geen idee had waar die heenvoerden… waar ik geen uitgestippeld pad in zag. Dat was er misschien wel.. maar mij werd dat daar niet duidelijk. En in “repairing balance” wel. En dus daar heb je het weer; Duidelijkheid geeft inzicht, inzicht geeft de mogelijkheid bewust te kiezen en je zo de juiste bewegingen te laten maken.”                 

Meike, leerkracht basisonderwijs

============================================

“…… is vooral erop gericht mensen weer aan het werk te krijgen. Repairing Balance daarentegen heeft als doel de innerlijke balans weer te herstellen. En dat was bij mij dringend nodig. Uiteindelijk is gebleken dat ik gedurende mijn leven een veelvoud aan frustraties, teleurstellingen, slechte gevoelens etc. heb opgestapeld die er een keer uit moesten komen”.

“Repairing Balance heeft mij door de goede, persoonlijke, op mijn persoon gerichte aanpak precies dat kunnen bieden waar ik behoefte aan had”.

“Ik ben Jan Gooren en Thea Coumans dankbaar dat ze mijn begeleiders zijn geweest tijdens de soms moeilijke weg die we zijn gegaan. Het was een weg met vallen en opstaan. Zoals al vaker gezegd, wanneer ik nu terugkijk is de burn-out een ervaring geweest die ik niet had willen missen en waardoor ik dingen heb geleerd die mij beter en ook completer hebben gemaakt. Ik heb voor mezelf uit dit coaching traject een aantal dingen opgepikt die mij iedere dag weer helpen om met name negatieve gebeurtenissen op een goede en positieve manier te handelen. Ik ben mij ervan bewust dat er ook in de toekomst altijd wel weer een keer een slechte dag is, maar door het geleerde kan ik die beter handelen dan voorheen en leidt dat niet tot een opstapeling van frustraties, woede etc. Dit alles is mij alleen maar gelukt door de dingen die ik bij Repairing Balance heb geleerd en ervaren. En daar ben ik Jan en Thea dankbaar voor.”

Jos, controller.

===================================================

Na mijn sessie bij Repairing Balance kwam ik tot verschillende inzichten die mij hebben geholpen de juiste keuzes te maken in mijn werk en in mijn privéleven. De coaching helpt je om stil te staan waar je voor kiest? Waar maak ik mij druk om, moet ik mij druk maken, wil ik mij wel druk maken om iets. Hoe komt het dat ik mij überhaupt druk maak. Dat laatste heeft vooral te maken met passie voor de dingen waar ik mee bezig ben. Zo nu en dan loop je tegen zaken aan, dankzij Jan Gooren ben ik nu bewust welke stappen je kunt zetten om zo veel mogelijk bij jezelf te blijven en lekker door te werken…

Joep, projectleider